Alja van de Burg

Inner Motion

Stress en Burnout Symptomen

Herkent u een van de onderstaande symptomen? Dan is er een goede kans aanwezig dat u veel stress heeft of zelfs richting een burnout gaat:

 

Bent u constant moe?

Vergeet u van alles?

Reageert u geprikkelder?

Te moe om eten te koken, te sporten, iets met de kinderen en/of partner te doen? Gaat u moe naar bed en staat u ’s ochtends weer moe op?

Lorem ipsum dolor consetuer adipicing sed diam ticidut erat votpat dolore


Lorem ipsum dolor consetuer adipicing sed diam ticidut erat votpat dolore

Windt u zich te snel op?


Raakt juist niets u meer?

Lorem ipsum dolor consetuer adipicing sed diam ticidut erat votpat dolore


Lorem ipsum dolor consetuer adipicing sed diam ticidut erat votpat doloreWat te doen tegen stress

 

Stress wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, zowel op het werk als privé. Het kan leiden tot oververmoeidheid, overspannenheid, burnout en lichamelijke klachten. Hoe eerder u ingrijpt, hoe sneller herstel mogelijk is.

Het lichaam verbruikt energie bij alles wat het doet: tijdens werken, sporten, boodschappen doen, maar ook bij tv kijken, praten, enz.. Het maakt geen verschil of u met uw handen of uw hoofd iets doet. Wel is belangrijk dat u na inspanning hersteltijd inlast. Net als na een fysieke training heeft u tijd nodig om te herstellen. Werkt of traint u extra hard of vragen andere zaken extra aandacht, dan heeft uw lichaam en geest extra rust nodig. Doet u dat niet, dan pleegt u roofbouw. Er ontstaat een hersteltekort en uw lichaam raakt op den duur uitgeput. Uiteindelijk wordt u ziek en kunt u niet meer verder. Net als de auto, die uiteindelijk stil komt te staan als er niet wordt bijgetankt en er regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een ontregelde hormoonbalans de lichamelijke en psychische klachten veroorzaakt. Het doel van de begeleiding is herstel op lichamelijk, gedragsmatig en mentaal gebied en verbeterd zelfmanagement. Veel aandacht is er voor de noodzakelijke balans tussen inspanning en herstel.